Ziektebeleid

Wanneer is een kind ziek?

De beslissing of een kind al dan niet in een groep kan blijven wordt in principe genomen door de groepsleiding. Het belang van het zieke kind staat hierbij voorop maar er moet ook rekening worden gehouden met het belang van de andere kinderen en de groepsleiding zelf.

Wanneer moet het kind worden opgehaald?

  • Als het kind te ziek/hangerig is om aan het dagprogramma deel te nemen
  • Als de verzorging te intensief is voor de leidsters
  • Als het de gezondheid van andere kinderen in gevaar brengt
  • Als er besmettingsgevaar is voor andere kinderen

Belangrijk

Het is voor ons erg belangrijk om te weten of u uw kind ‘s morgens voordat u komt een zetpil of paracetamol heeft toegediend. Geef dit altijd door aan de leidster indien u dit heeft gedaan. Een kind kan een koortsstuip krijgen als het medicijn is uitgewerkt. Het medicijn werkt namelijk koortsverlagend. Wanneer het medicijn uitgewerkt is, kan de temperatuur van het kind opeens stijgen. Dit kan erg gevaarlijk zijn.

U vindt hieronder ons ziektebeleid als download. U vindt hier verschillende symptomen van ziekten en hoe u hier mee om kunt gaan. Bij twijfel kunt u ons altijd raadplegen. Dit beleid is in overleg met de oudercommissie overeengekomen. Onze medewerkers leven deze regels na. U kunt altijd contact met ons opnemen wanneer u andere gedachten ergens over heeft.

 Ziektebeleid 

Inhalen van ziekte

Ziekte inhalen is voor een kleinschalig dagverblijf als De Peuterboerderij niet altijd haalbaar. Het is daarom ook een service. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Toch willen wij proberen om één inhaaldag te bieden als een kind één of meerdere dagen ziek geweest is. Het wordt binnen twee weken na ziekte gepland als er plek is op de groep. U kunt een inhaaldag per mail aanvragen. 

 

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

button slotje gesloten